St. Jean River, Gaspé, Canada

Velkommen til paradis.

En mangeårig drøm gik i opfyldelse da jeg besøgte den lille by Gaspé der ligger på det yderste af Gaspé halvøen i provinsen Québec.

Det er først i juni og vandstanden er høj som den ikke har været de sidste 30 år. Målet for den lange rejse er de første sølvblanke opgangslaks som elvene i området er verdensberømte for, og trods den høje vandstand lykkedes det at at fange et par fine laks hvoraf den ene endda var årets første i Saint Jean.

Det er en længere rejse der venter den der ønsker at fiske laks på Gaspe-halvøen, men til trods for fire flyture undervejs lander man i den lille Gaspé lufthavn ved ni-tiden om aftenen, samme dag som man tager hjemmefra.

Der er gode muligheder for indkvartering i byen der også byder på flere restauranter med fantastisk seafood.

Fiskeriet skal bookes god tid i forvejen og sker ved lodtrækning. Det er en rigtig god ide at kontakte en professionel outfitter der kan sørge for alt i forbindelse med fiskekort, guide osv. Jeg kan varmt anbefale quebecsporting der ejes af Ann Smith - en passioneret laksefisker der lever og ånder for sine kunder. Regn med at kort og guide koster omkring 450 $ per dag.

Ann's guides er alle hærdede og erfarne laksefiskere. Jeg havde selv fornøjelsen af Fred Matte der, udover kyndig vejledning, bød på rigtig behageligt selskab under hele mit ophold.

Se billederne herunder og lad dig inspirere. Jeg kan varmt anbefale et besøg

Årets første blanklaks i St Jean. Så bliver de ikke mere blanke ...

Afsted med dig igen ...

Se flere billeder herunder