Legendariske Orvis


I forbindelse med en familieferie i det østlige USA, havde vi et ønske om at se New England, og undervejs fra Adirondack Mountains, faldt vor vej forbi staten Vermont hvor Orvis hovedsæde ligger.

Orvis Flagship Store

Navnet Orvis vækker genkendelsens glæde hos de fleste fluefiskere verden over. Her finder du simpelthen alt hvad hjertet begærer, og lidt til, i nogen fantastiske omgivelser. Orvis har. foruden deres hovedbutik, flere udsalg i byen, bl.a. et outlet og et tent-sale hvor der kan gøres gode køb hvis man er lidt heldig.

Grejet kan afprøves i et par ponds der ligger i haven bag butikken hvis man ellers har tålmodighed og nerver til at stille sig op blandt mængderne af besøgende der svinger fluerne faretruende nær hinanden. Som et ekstra kuriosum er der faktisk ørreder i de små søer, men de ser heldigvis umulige ud at få på krogen.

Fabrikken

hvor bl.a. fiskestængerne fremstilles, ligger lige bag forretningen, og der arrangeres dagligt en guidet rundvisning man kan tilmelde sig.

Tag familien med

Orvis er meget andet end fiskegrej. I butikkens nedre etage findes, ud over fiskegrej, alt til jægeren samt herrebeklædning i traditionel engelsk countryside stil, til priser der absolut ligger i den høje ende efter amerikansk målestok. Hunden har også sin egen afdeling. 2. etage er udelukkende damebeklædning og home living, og her er utrolig mange spændende ting og sager som man med sikkerhed ikke kan få hjemme, noget af det er selvfølgelig typisk amerikansk og kan godt få en til at trække på smilebåndet, men det samlede indtryk er et udbud af høj kvalitet og spændende ting og sager. Min hustru var i alle tilfælde ikke klar til at tage derfra da jeg var færdig med at shoppe.

Manchester

Vermont kaldes med rette for "The Green Mountain State", og vi var så heldige, at være der i oktober, hvor de fantasiske New England farver er på sit højeste. Byen Manchester er en oplevelse i sig selv, selvfølgelig på grund af det præg Orvis sætter på hele byen, men i lige så høj grad fordi her er helt utroligt smukt og naturskønt. Det kan varmt anbefales lysfiskere såvel som almindeligt dødelige.

The Battenkill

er en af de mest navnkundige og traditionsrige streams i det nordøstlige USA, og man bør afse en fiskedag eller to når man er her. Jeg fortrød i hvert tilfælde at jeg ikke havde grejet med da jeg stod og så ned i det klare vand i Battenkill River, men hvem ved, måske får jeg muligheden en anden god gang.

Få mere at vide

http://www.orvis.com/manchester

Nice ride ...

Manchester Vermont, USA


Før det går løs