Great Smoky Mountains, Tennessee

Hvem ville have forbundet fluefiskeri efter vilde regnbue- og kildeørreder i glasklare strømme med de amerikanske sydstater? I forbindelse med et besøg i Oak Ridge Tennessee blev jeg ved en tilfældighed gjort opmærksom på den nærliggende Great Smoky Mountains National Park. Området består af en mængde mindre vandløb der alle udspringer i nationalparken, og en del af disse løber til Little River som er parkens betydeligste vandløb. Det er ikke noget stort vandløb, vel på størrelse med en middelstor dansk å, men med en fart og klarhed der adskiller sig helt fra vore mere adstadigt stømmende vande.

Fiskeriet

De lokale fisker hovedsageligt med tørflue og nymfe, og de kan deres entomologi til fingerspidserne. Selv havde jeg mest held med en sort Wolly Bugger Goldhead i str. 8, som regnbuerne tog med beslutsomhed.

Masser af fiskevand

Fiskekortet købes i Little River Outfitters i Townsend der ligger ved inkørslen til parken, og koster ca. 35 $ per dag eller 80 $ for en årslicens. Trods sin beliggenhed, er her tale om en ægte american outfitter der har alt hvad et lystfiskerhjerte begærer. Vær opmærksom på at det kan tage en del tid at få sin license da du bliver mødt med venlig nysgerrighed, kaffe og selvfølgelig de mange fristelser på hylderne. Tiden er givet godt ud, folk her kender vandet og årstidens klækninger, og man føler sig godt rustet til fiskeriet inden den videre færd ind i parken.

Fiskekortet giver i øvrigt adgang til over 100 km fiskevand af forskellig karakter.

Little River Outfitters

Little River